We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Vasgólem

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.
A lap szövege nyelvtanilag kifogásolható.
Ezt a szócikket át kellene olvasni, ellenőrizni a szöveg helyesírását és nyelvhelyességét, a tulajdonnevek átírását.
Vasgólem
Village Golem.png
Életpontok

100 (Heart.svg × 50)

Támadás erőssége

7 (Heart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg) to 20 (Heart.svg × 10)

Termés

Falvakban, vagy bárhol, ahol a játékos szeretné

Első megjelenés

12w08a

Hálózati azonosító

99

Mentésbeli azonosító

VillagerGolem

Zsákmány

Vasrúd (3-5)
Rózsa (0-2)

Szerezhető Tapasztalat

0

A vasgólem a második használati mob. Soha nem támadja meg a játékost, ha ő készíti, de a Falvakban termett vasgólem megtámadja a játékost, ha egy Falusit, vagy a vasgólemet provokálja. A vasgólem minden agresszív, semleges mobot támad, kivéve a Creepereket, , és Szellemeket. Ha a vasgólem megtámad akár 2 ütéssel is megölhet. A zombikkal általában 1 ütéssel végez.

Elkészítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Készítsünk egy T formát vasblokkokból, és a tetejére tököt tegyünk! Saját őrségnek is jó.

Viselkedése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A "természetes" vasgólemek (amiket nem a játékos készített, hanem az NPC falukban jelentek meg)általában csak lassan járkálnak a faluban, de mindig kerülik a lávát és a vizet, bár nem tudnak megfulladni. Ha provokálják, akkor azonnal megtámadja a játékost, úgy, hogy a karját föl-le emelgeti, ezzel akár a levegőbe is röpítheti áldozatát. Lávától, tűztől, méregtől és kaktusztól sebződnek, de nem kapnak sebzést esésektől. Halálakor a vasgólem 3-5 Vasrúdat és 0-2 rózsát dob.

A vasgólem megtámad minden semleges és agresszív mobot, kivéve a creepereket, a nyálkákat, a magmakockákat és szellemeket. A creepereket azért nem, mert ha felrobban, az kárt tehet a faluban és a falusiakban, bár akkor sem támadja a creepert, ha se falu se falusi nincs a közelben. A "természetes" vasgólemek megtámadják a játékost is, ha ő támad először, vagy a látóterében megtámad egy falusit (amennyiben a játékos Túlélő módban van) A vasgólemnek nem kell közvetlenül látnia, amikor a játékos megtámadja a falusit, elég, ha a közelében van. Ha ilyenkor a játékos elég távolra menekül, akkor újra semleges lesz. A játékos által készített vasgólemek nem támadják meg a játékost, bár nem védi meg a falusiakat.