We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Varázslat palackja

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Varázslat palackja
Type

Tárgyak

Rarity

Common

Renewable

Igen

Stackable

Igen (64)

First appearance

12w04a

Data value

dec: 384 hex: 180 bin: 110000000

Namespaced ID

varázslat_palackja

A varázslat palackja egy tárgy, ami külsőleg olyan, mint egy bájitalja, de másképp működik és nem lehet előállítani.

A tárgy maga egy világító animációt mutat, ebben is hasonlít a bájitalokhoz. A különbség ,hogy ez halmozható, a bájital nem.

A működési elve ugyanolyan, mint a robbanó bájitaloké, bár külsőleg ez nem látszik. Emiatt elhajíthatók és adagolóból adagolhatók is. Becsapódáskor kék gőzfelhők jelennek meg, illetve kiszabadul a palack tartalma. A palack általában 1-3 tapasztalatgömböt, vagyis 3-11 tapasztalatpontot (XP-t) tartalmaz.

Kiadása óta a varázslat palackját főleg szervereken használják a szerverparancsok alternatívájaként, ha valakinek tapasztalatpontokat akarnak adni. A palack semmilyen pozitív/negatív hatással nincs a mobokra. Ezenkívül a palack felhasználható a játékosok által épített custom mapokon is, ahol jutalom lehet a játékos(ok) számára.

Tények és érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Mivel az 1.2 kiadása óta a játékosnak nincs szüksége varázsláshoz tapasztalatra Kreatív módban, a palack csak játékosok által épített custom mapokon, illetve szervereken használható, mint jutalom.
  • A portálnak hajítva a palack deaktiválja azt, és az újbóli aktiválásig a portál nem használható.
  • Furcsa módon a palack az eszköztárban zöld, de lilán világít, a tartalma pedig kék színű gőz és tapasztalatgömb.
  • Ha egymás után több palackot törünk össze és harmadik-fél kameranézetbe váltunk, látható, hogy a játékos körül keringenek a még fel nem használt tapasztalatgömbök, mivel egyszerre nem lehet megszerezni mindet.
  • A palack színe ugyanolyan, mint a tapasztalatgömbök színe.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatalos kiadás
1.2 12w04a Bekerült a varázslat palackja a játékba.
1.3.1 12w21a A kereskedés bekerülésével, a pap falusitól megszerezhető túlélő módban, 3 darab egy smaragdért.
1.8 14w02a A falusiak kereskedésének újraírásával a varázslat palackja megszerezhetetlen lett túlélő módban. A régebben spawnolt (12w21a-1.7.10) falusiakat nem érinti.
14w31a A varázslók palackja újra megszerezhető túlélő módban, de kevésbe éri már megvenni, mert 3-11 smaragdért kapunk 1-et.

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]