We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Vízalatti templom

Innen: Minecraft Wiki

A Vízalatti templom egy különleges épülettípus, amely az 1.8-as verzióban került a játékba. Az Extrém vagy Óriás óceán mélyén található meg. Az épület és az óceánt őrszemek, míg a templom kincsét az őrszem-főnök védelmezi.

Felépítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Vízalatti templom prizmarin tömbökből épül fel, külső és belső falai egyaránt. Termeinek nagy részét tengeri lámpások világítják be, a tornya pedig nyolc darab aranytömböt őriz (amely elegendő elvarázsolt aranyalma készítéséhez).

Őrszemek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A templomot és az óceánt őrszemek figyelik és őrzik, akiknek elpusztításával prizmarin kristály és szilánk, illetve halak nyerhetők. Szemükből bénító sugár árad, így ha eltalál, Bányászfáradság III-al sebez.

A toronyban lévő kincset az Őrszemfőnök őrzi, aki afféle főnök szörnyeteg, mint a Sorvasztó vagy a Végzetsárkány. Erősebb, mint a közönséges őrszemek, de megölése után a templom kincsei mellett más értékeket is szerez a játékos (például szivacsokat és rengeteg prizmarint).

Előfordulhat, hogy több Őrszemfőnök is van egy templomban.

A Prizmarinok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bővebben: Prizmarin

A templom falait prizmarinok alkotják.

Prizmarin blokk: Az alap prizmarin, amely többnyire egy kék zúzottkőhöz vagy sóderhez hasonlítható.

Prizmarin tégla: A prizmarin blokk dekoratív változata. Többnyire a templom padlóját alkotja.

Sötét Prizmarin: Sötétebb formája a prizmarin blokknak.

Tengeri lámpás: A tengeri lámpás a jelzőfény vízi megfelelője, bár nem lehet energiaforrásként használni. Ez világítja be az erődítmény szobáit.

A prizmarin tömböket szilánkok és kristályok alkotják, melyeket az őrszemek elpusztítása után lehet megszerezni.

Meglelési lehetőség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Köszönhetően az extrém/óriás óceánok ritkaságának és a tengerekkel való összetévesztésnek, a vízalatti templom megtalálása bonyolult művelet. Azokat az óceánokat, amelyeken ilyen erődítmény foglal helyet, az őrszemcsoportok alapján lehet felismerni.

A templom a legnagyobb alapterületű erőd, így könnyű felfedezni, de megtalálni nem, hisz lehet, hogy egészen az óceán mélyén fekszik. Ezért ajánlott a vízalatti légzés italának bevétele a vízalatti templom keresése előtt.

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Névtelen1.jpg Névtelen2.jpg Névtelen3.jpg Névtelen4.jpg Vizi 1.jpg Vizi 2.jpg