We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Végzetláda

Innen: Minecraft Wiki
Végzetláda
Végzetláda.gif
Végzetláda
Típus

Tile Entity

Gravitáció

Nincs

Átláthatóság

Igen

Fénykibocsátás

Igen, 7

Robbanásállóság

3,000

Eszköz

Egy facsákány, vagy jobb szükséges, hogy kiáshasd ezt a blokkot

Megújuló

Igen

Halmozható

Igen (64)

Gyúlékony

Nem

Elérhetőség

?

Első megjelenés

12w21a

Adatérték

dec: 130 hex: 82 bin: 10000010

A Végzetláda (vagy Enderchest) egy nehezebben megszerezhető alapanyagokat kívánó, de a síneknél és a csilléknél kompaktabb módszer.

Készítés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Készítéséhez 1db Végzet Szeme kell, amit Obszidiánnal rakunk körbe.

Összetevők Bemenet » Kimenet
Obszidián
+

Végzet Szeme

ObszidiánObszidiánObszidiánObszidiánA Végzet SzemeObszidiánObszidiánObszidiánObszidián
Végzetláda

Tények, Használat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Azért olyan hasznos, mivel hogyha 2 végzetládát leteszünk egymástól messze, és ha belerakunk valamit, mindkét ládába ott lesznek a tárgyak. Ezért bányászásnál, vagy Többjátékos módban nagyon hasznos. Az 1.3.1-es frissítés egyik nagyszerű újítása. Többjátékos módban lopásbiztos, mert csak a te cuccaid vannak a ládában.

Amikor bekerült a játékba, eredetileg nem voltak a tágyak elkülönítve a játékosoknál, ha valaki belerakott egy végzetládába valamilyen tárgyat, az minden játékos számára elérhető volt. Ezt a 12w24a-s frissítésben változtatták meg.

Csak Gyengéd érintéssel bűvölt csákánnyál szerezhető vissza a blokk, mert ha nincs rajta a gyengéd érintés varázslat, akkor 8 obszidiánt dob, a végzet szeme elveszik.

Ha a végzetládában voltak tárgyaid, és az összes végzetládát kibányászod, akkor a tárgyak nem esnek ki belőle. Még mindig a végzetládában vannak, csak nem elérhetőek. Ahhoz, hogy elérd őket, újra le kell tenned a végzetládát.