We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Forráscsomagok

Innen: Minecraft Wiki
(Textúracsomagok szócikkből átirányítva)
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Java Edition.pngMclogo.svgEducation Edition.svg
Az alapértelmezett textúrák, egy edgyéni forráscsomaggal (DokuCraft) a közepén.

A Forráscsomagok rendszere egy olyan API, amely lehetőséget ad a játékosok számára a textúrák, modellek , zene , hangok , nyelvek , a végző szöveg , fröccsenés és betűtípusok testre szabása a kód módosítása nélkül.Viselkedés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az erőforráscsomagok a mappában resourcepackslévő mappába helyezhetők .minecraft. Minden erőforrás-csomag vagy egy al-mappa vagy egy .zipfájl a resourcepacks mappában. A mappába való belépés után hozzá lehet adni egy erőforrás-csomagot az opciókból , ahol az erőforrás-csomagokat át lehet helyezni az „Elérhető erőforrás-csomagok” és a „Kiválasztott erőforrás-csomagok” között. A "Kiválasztott erőforráscsomagok" az alján tartalmaznak alapértelmezett eszközöket is, amelyeket nem lehet eltávolítani.

Az erőforráscsomagok betölti az eszközeiket a listán lévő csomagok sorrendje alapján. A legtöbb alsó csomag először betöltődik, majd az összes fölé helyezett csomag felváltja az azonos nevű eszközöket az eszközökkel.

Alapértelmezett erőforrás-csomagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az erőforrás-csomag összekapcsolható egy világgal, ha név alatt elmenti resourcesközvetlenül a világ mappájába helyezi. A világ lejátszásakor az erőforrás-csomag alapértelmezés szerint jelenik meg az alapértelmezett erőforrás-csomag felett.


Az erőforráscsomag-választó menü, amely két aktív erőforrás-csomagot (az alapértelmezett csomagot nem tartalmaz) és különféle egyéb választható erőforrás-csomagokat mutat Az alapértelmezett erőforrás-csomagot a szerveren is beállíthatjuk, ha hivatkozást adunk a .zip letöltéshez resource-pack= a szerver tulajdonságai fájl sorának sorához . A felhasználók továbbra is leiratkozhatnak az erőforrás-csomag használatáról, vagy dönthetnek úgy, hogy nem töltik le azt.