We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Tej

Innen: Minecraft Wiki
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.
Tej
Típus

Étel

Visszatölt

Semmi

Megsüthető

Nem

Halmozható

Nem

Első megjelenések

Alpha 1.0.8

Adatérték

dec: 335 hex: 14F bin: 101001111

A tej a torta egyik legfontosabb összetevője. Ha egy tehénre jobbegérgombbal kattintunk, miközben vödröt tartunk a kezünkben, a vödör megtelik tejjel. A tejet nem lehet kiönteni,de jobbegérgombbal meg lehet inni. Ennek az a haszna hogy megszünteti a bájital hatásokat

Fejési tippek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A tehenek könnyen megfejhetőek. Végtelenszer lehet őket fejni, és az esetek 100%-ában tejet adnak. Egy szabadon vándorló tehén megfejése is egyszerű, akárhová lehet kattintani. Többjátékos módban ez nehéz, a lag miatt. Ezen alapul egy téves legenda, hogy egy tehén nem mindig ad tejet, vagy nem minden tehén fejhető meg. Egy másik egyszerű, megbízható módja a fejésnek az, hogy egy fejőistállóba rakjuk, ami egy egy blokk széles csatornából áll, ami egy elkerített területre vezet, ami tetővel rendelkezik, a tehén szökésének megakadályozása végett. Az elfogott tehenet könnyedén meg lehet fejni.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A tejet az Alfa 1.0.8-as verzióban vezették be, de egészen Béta 1.2-ig nem volt szerepe, amíg a torta be nem került a játékba.

Barkácsolás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hozzávalók Recept
Tojások + Búza + Tej + Cukor
Vödör (Tej)Vödör (Tej)Vödör (Tej)CukorTojásCukorBúzaBúzaBúza
Torta

Tények[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Béta 1.2_4-tól 1.4-ig a tintahalakat is meg lehetett fejni, ha a szájukra kattintottunk vödörrel. Ez csak akkor volt sikeres, ha a testük levegőben volt, vagy nem érintett blokkot.
  • Ha megisszuk a tejet akkor hatástalanítja a bájitalok hatását.