We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Túlélő

Innen: Minecraft Wiki
(Túlélő (játékmód) szócikkből átirányítva)

A túlélőmód az egyik legfontosabb játékmódja a Minecraftnak. A játékosok erőforrásokat gyűjthetnek, amiből építkezhetnek, harcolhatnak a teremtmények ellen, éhséget éreznek és felfedezhetik a körülöttük lévő világot.

Játékmenet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Túlélőben a játékosoknak van egy eszköztáruk, amiben számos tárgyat gyűjthetnek. Ha ezeket a tárgyakat kombináljuk bizonyos receptekhez, akkor eszközöket, vagy más tárgyakat készíthetünk. Ezt barkácsolásnak nevezzük. A legtöbb barkácsrecepthez szükségünk van egy barkácsasztalra. Néhány tárgyat nem lehet barkácsolással megszerezni és kemence kell, hogy feldolgozza. Különböző barkácsoló állomások léteznek, ilyenek a bájitalfőzés, a javítás, vagy a bűvölés.

A Túlélő módban a játékos képes sebzéseket szenvedni a környezettől, vagy ellenséges teremtményektől. (kivéve, ha Békésben(Peaceful) játszik) Ha a játékos túl sok sebzést kap, meghal és visszatér a kezdőhelyére.

Ha a csalások engedélyezve van, akkor Túlélőbe válthatunk a /gamemode survival , vagy a /gamemode s , vagy a gamemode 0 paranccsal.

Goals[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lásd még: Útmutatók/A_kezdők_útmutatója

Annak ellenére, hogy a játéknak nincsenek előre meghatározott céljai, a Minecraft hasonló a felépítése, mint egy kincskeresőnek (scavenger hunt)(?). Miközben a menedéket építenek és terjeszkednek, a játékos különböző tárgyakat és erőforrásokat gyűjt össze, hogy számos képességet szerezzen a különböző támadásokhoz, védekezésekhez, vagy hozzáférjen a többi tárgyhoz. Idővel a játékos más dimenziókba utazik, hogy elérje a céljait.

A játékos elérheti a "megfelelő véget" a Túlélőben az által, hogy megöli a végzet sárkányt, de ezzel nem fejezi be ténylegesen a játékot, egy trófea tárgyat kap, hatalmas mennyiségi tapasztalati pontot, majd elhagyja a Vég dimenziót, amibe később visszamehet, hogy azt is felfedezze. Van egy választható főnök is, a wither, ami a játék közép-késő szakaszában érhető el. A játékos bármilyen célt választhat magának, de van egy közös cél, hogy teljesítse az összes eredményt.

Egyjátékos túlélő (SSP)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az egyjátékos túlélő a Minecraft eredeti és alapértelmezett játékmódja. Az SSP-t lehet játszani online és offline, amíg a játékos játszott már a játékkal és engedélyezte a játékfájlok letöltését a számítógépre.

Többjátékos túlélő (SMP)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Túlélő többjátékos mód korai verziója (1.0.10 verzió).

A többjátékos túlélő lehetővé teszi a többi játékos számára, hogy csatlakozzon egy központi Minecraft szerverhez. Ez lehetővé teszi, hogy kapcsolatba léphessenek egymással, együtt dolgozhassanak - vagy egymás ellen, a Túlélő célok eléréséért.

Videó[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

https://www.youtube.com/watch?v=UIa0RMgv3fI

Többjátékos szerverek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Minecraft szerverek nagy száma miatt különböző oldalak listákat ajánlanak a különböző többjátékos szerverekhez. Néhány ismert lista:
- Minecraft-server-list.com (Klasszikus + Túlélő lista)
- Minecraft.dk/mcserverlist (Túlélő lista)
- Mcserverlist.net (Klasszikus + Túlélő lista)

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]