We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Szerverlista

Innen: Minecraft Wiki
A többjátékos szerverlista a Minecraft-ban.

A Minecraft-ban található egy játékbeli szerverlista a többjátékos módnak, ahol a játékosok lementhetik a szervereket, amelyeket meglátogatnak. A Minecraft-nak nincsenek előre feltöltött szerverlistái, amelyet közvetlenül elérhetnénk a játékból, vagy a hivatalos weboldalról, de a kliens lehetőséget ad arra, hogy saját szervereket adjunk hozzá a Többjátékos menühöz. A szerverlista által láthatjuk, hogy a szerver épp működik-e, mennyi a szabad hely rajta, és milyen jó a kapcsolat vele. Ha az egérrel a státusz ikon felé megyünk, a lista leírja a szerver kapcsolódási sebességét.

Szerverek keresése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Több weboldal reklámhelyet nyújt a szervereknek, ahol leírják az IP címüket, és egyéb információkat is olvashatunk róluk. Két hivatalos oldal van ezek számára: a hivatalos klasszikus szerverek listája, amelyet a Mojang tart fenn, és a publikus szerverek listája a Minecraft Fórumokon.

Szerverek rendezése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szerverek sorrendjének megváltoztatásához jelöld ki a szervert, tartsd nyomva a ⇧ Shift gombot, és a nyilakkal meg tudod változtatni a szerverek helyét, vagy a szerver hozzáadásánál ki is jelölheted, hogy hova szeretnéd helyezni a szervert.


Történelem[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Java Edition Beta
1.8 A többjátékos menü előtt nem támogatták a szerverek hozzáadását, és csak azokat a szervereket mutatták, amelyeket a legutóbb látogattunk meg.
A szerverek kezelésének képességét ebben a frissítésben készítették el.
Hivatalos kiadás
1.3.2 Az F1 gombbal lehetőség nyílt arra, hogy elrejtsük a szerverek IP címét a listában.
1.4.2 A szerver listája mutatja az idejétmúlt szerverek verzióját.
Mostantól nem tudsz kapcsolódni egy idejétmúlt szerverhez a szerverlistán keresztül.