Szerkesztővita:TunSha4

Innen: Minecraft WikiImages

All images will be imported over at the beginning of the week, so don't worry about uploading any. Please just continue with the translations, and getting links changed and pages moved to their Hungarian names. Congratulations on all your hard work! -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 9., 20:40 (UTC)

What about the Crafting Grid images, how will we achieve that they link to the Hungarian article?
All the images will be imported with their English names. If you have translated the names, then the images will all have to be renamed using the Move function. -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 9., 20:49 (UTC)
Oh yeah, just wanted to ask you.As I hve never been an admin before, can you briefly tell me what my new functions are and how I use them? Especially the Move function, can't seem to find it anywhere. TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 9., 20:51 (UTC)
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Minecraft_Wiki:Administrator_Guide That explains most of it. As for the actual Wiki functions, we can talk about them as they come up. -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 9., 21:00 (UTC)
Also, on a side note, should we keep the original english name/hu pages, redirecting to the page's name in Hungarian or should we delete them and fix all the links? TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 9., 21:04 (UTC)
Delete them all and fix the links:D -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 9., 21:10 (UTC)
More work for the editors, but never mind, everything for the wiki. It's quite late here in Hungary, I'm going to sleep. I'll continue editing tomorrow. TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 9., 21:14 (UTC)

Itt vagyok :)

Üdv!

Reggel beléptem és láttam a vitalapomon, hogy van saját subdomainünk, úgyhogy azonnal regisztráltam. Azt szeretném kérdezni, hogy az adminisztrátori jogaimat mikor kapom meg, mert gondolom úgy kéne meg csinálni a linkeket, hogy például létrehozom a Fadeszka oldalt és abba bemásolom a Wooden_Plank/hu tartalmát, de az hogy most új lapot hozzak létre az legalább 3 nap. LeGrund 2011. július 10., 07:31 (UTC)

Bocs ezt vedd semmisnek mert csak most néztem, hogy így is létre tudok hozni lapokat :) LeGrund 2011. július 10., 07:58 (UTC)

Ne másolgass. A laptörténet gomb mellett találsz egy nyilat, arra kattints rá, Átnevezés, és írd be a magyar oldal címét, és ne pipáld be az átirányítást. Így sokkal könnyebb.

Amúgy más funkcióid is vannak: laptörlés, blokkolás, lapvédelem... :D Jah, és tedd be az adminértesítő oldalt a figyelőlistádra, meg a közösségi portált. TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 10., 08:01 (UTC)

Jó kösz már látom, eddig a beállításokban csak szerkesztő voltam ezért írtam. Egyébként csak most kezdődik a neheze még van pár száz oldal :D, de így már biztosan többen többen veszik észre a magyar wikit.

Nem lesz annyira nehéz. A legnehezebb oldalak (Vöröskőáramkörök, modok, textúracsomagok) le vannak fordítva, most már nem kell arra ügyelni, hogy angol/hu|magyar, lesznek mintáink...

A nehéz rész az lesz, amikor a hetven oldalunkat végig kell szerkeszteni a linkek kijavítása miatt. TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 10., 08:31 (UTC)

Már csinálom őket, de arra gondoltam, hogy kéne csinálni egy projekt oldalt, ahol ugyanúgy megbeszélhetjük a dolgokat, mint az angol wikin. Ja igen, és azt nem tudod, hogy a sablonokat hogyan kell közvetlenül elérni? LeGrund 2011. július 10., 09:16 (UTC)

A bal oldali sidebar-on találsz egy "Projektek" nevű lapot. Annak a bevezetőjét fordítsd le angolból, de a projekteket ne. Majd oda beírunk projekteket.

A sablonokat már csinálom. Ha segítesz, hagyd meg minden sablon nevét, a kódot se nagyon írd át, amit a szerkesztőnek be kell írni, csak amit kijelez mindenki számára. (Sablon:Doc, itt az infó) TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 10., 09:23 (UTC)

Templates

I'm curious why you are creating all these new templates... All the templates from the English wiki were imported, and simply need to be translated. I didn't import all the documentation, but still, you should not be needing to recreate any templates. -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 11., 13:39 (UTC)

Templates

I'm curious why you are creating all these new templates... All the templates from the English wiki were imported, and simply need to be translated. I didn't import all the documentation, but still, you should not be needing to recreate any templates. Kategória:Templates -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 11., 13:40 (UTC)

Umm..I'm translating them. As I tried to click on the templates that translated pages use, First time I checked, I found that the templates don't even have the original text in them (it only showed the template/doc redlink), so I began translating...sorry.

But, what do you think, should I keep the original names or translate the names? I mean writing Rács/Kemence instead of Grid/Furnace is just more Hungarian, and at least non-English speakers can understand what the template does. You can delete all the templates I have made, and I'll start retranslating the original ones. Won't do that again. TunShaHU admin(vita/közrem.) 2011. július 11., 15:32 (UTC)

You can translate the names, but do it by moving the original templates.... and leaving the redirects until you get all the links fixed. Also, YOU can delete stuff... you have the POWER now :D I'm not saying don't translate the templates.. just don't recreate them.... use the orginals and translate... just like you did with the content pages. -- Wynthyst User Wynthyst sig icon.png talk 2011. július 12., 15:58 (UTC)
No, I decided to keep the original names, so the translators won't have to rewrite everything from the English page. Rewriting the whole Crafting page would be quite difficult if I renamed Grid/Crafting Table...

Anyways, all templates with Hungarian names have been deleted and its content pasted into the appropriate English-named templates, all the categories I have made by translating the originals were deleted too. I think this will be good now. Now we just need to translate the Grid.png images. TunShaHU admin(vita/közrem.)

Miegymás

Szerinted nem lenne érdemes felrakni az elnevezéseket megint? Egy csomó mindenről nem tudom hogy minek hívják "hivatalosan" magyarul. hmm? Juteszembe írtam a sablonfordítós vitalapon, örülnék ha megnéznéd. Icguy 2011. július 14., 19:33 (UTC)

  • Igen, a képeket terveztem hogy segítek átnézni, már be is van téve a könyvjelzők közé a kérdéses oldal :). A kategóriákat még meglátom, előbb a linkeket nézegetem, meg a képeket.
  • Pont így csináltam, ahogy mondtad. Ami azt illeti eléggé egy rugóra jár az agyunk ahogy elnézem már csak ezért is, meg pont ma csodálkoztam rá, hogy mindketten egymástól függetlenül nyíróollónak fordítottuk a shears-et. Vicces :)

Icguy 2011. július 21., 14:35 (UTC)

Köszi :)

Meghatódtam :')

Reklámozás

Üdvözletem!

Egy olyan dologra gondoltam, hogy ez a Magyar Minecraft Wiki annyira nem ismert még, egyedül eddig csak a Covery Kalandjai oldalon láttam. Így egy olyan ötlet jutott eszembe, hogy én mint a Puruttya Blogcsalád Kocka Zóna alblogjának az egyik szerkesztője vagyok, így tudnék csinálni az oldalnak egy kis "reklámozást", hogy ismertebb legyen ez a Project. Szerintem a Blog -ra látogatók is örülnének ennek, mivel van saját Minecraft szerverünk, és sokaknak segítene ez, és így lehetséges, hogy a "normális" réteg a Blog olvasók közül besegítene itt a Project fejlesztésében. Azért írtam le ezt hogy megkérdezzem, hogy ez nem gond-e, ha megcsinálom? (Amúgy nem tudtam hova és kinek írjam ezt, azért írtam neked.)

Üdvözlettel: darkomen666

Sablonok

Szia!

Lefordíthatjuk őket, ha szerentéd, én magam részéről nem érzem szükségesnek, de belátom, hogy lehet hogy valakinek szüksége lesz rá. Viszont akkor csak ezeket kéne, ezeket viszont nem.

Icguy 2011. szeptember 11., 16:58 (UTC)

Belegondolva érdemesebb lenne inkább először /doc-ot csinálni nekik.

Icguy 2011. szeptember 12., 20:26 (UTC)

Helló!

Elolvastam az infókat.

Amúgy az email megerősítő már egy hónapja nem jött, pedig minden nap később minden héten kértem újat. Ezt a sablonos dolgot eddig nem ismertem, meg csak belső hivatkozáshoz értek, ezért nem mindent linkelek ami az angol lapon linkelt pl a ragok miatt mikor az a-ból á e-ből é lesz.

A pistont hogy fordítsam? Még nem lett létrehozva a leírás hozzá, ezért félkövérítettem, nehogy piston néven hozzon létre valaki valamit.

Akkor most hogy tudom ezt a sablonos cuccot, mindig írjam legelőre ha szerkesztek valamit ugye? utána szedjem le ha befejeztem.

nyitólap

Hello! A nyitólapra szeretném kihelyezni az oldalmnak, a minecraft.hu -nak a linkjét; LeGrund ajánlotta, hogy veled beszéljek ez ügyben, ő szerinte a nyitólapon van a helye az oldalnak. Megköszönném, ha kitennéd a linket. Ha esetleg úgy gondolod, hogy valamiért nem megfelelő, akkor kérlek jelezd, hogy szerinted mit kéne változtatni az oldalon. Köszi Gazda 2011. szeptember 27., 13:09 (UTC)

NPC Falvak / NJK Falvak

Üdv!
Nos már Minecraftoska felhívta rá a figyelmet (nem feltétlenül a legjobb módon), arra hogy a NPC Falvak jobb elnevezés lenne az NJK falvak helyett, ugyanis én mindenhol ahol eddig olvastam róla ott NPC Falvakként hivatkoztak rájuk, és Magyarországon szerintem többen tudják mi az a NPC mint, hogy NJK, szóval átnevezhetnénk az oldalt (ami nincs is) , vagy csak egyszerűen csinálhatunk egy átirányítást is.
LeGrund 2011. október 8., 06:16 (UTC)

Nos én ezt nem tudtam. Én nem rád értetem a dolgot, csak gondoltam ez egy adminisztrátori dolog.
LeGrund 2011. október 8., 14:43 (UTC)
Szerintem akkor az új tárgyak/blokkok/stb. neveiről is lehetne valami megbeszélést csinálni.
--LeGrund 2011. október 9., 07:52 (UTC)

Hardcore mode

Szia, úgy gondolom a főmenübe belehetne rakni a játékmódokhoz a Hardcore modot, gondoltam neked írok, mert te vagy a magyar wiki adminja. Meg esetleg egy magyarosabb nevet is kilehetne neki találni, ha találnál :)Richy 2011. október 17., 19:18 (UTC)

Ideje lenne aktívnak lenni..

Én nem értem méert nem neveztek ki 3-4 főadmint akik a főoldalt is tudják szerkeszteni , mert nagyon bosszantó ,hogy a magyarok még itt is el vannak maradva , 1.2.5 vicces úgy tudom már 1.3.2-es 1.4.2-es verzión játszunk ,legalább ezeket az alap dolgokat meg lehetne csinálni.

Üdv, Dávid.
Szerkesztette Bicz 2012. november 3., 21:09 (UTC)

Frissités

2013 at írunk! "Jelenlegi PC verzió: 1.2.5" Már 1.5 öt használunk, klassz lenne ha frissülne és bővülne. Tudok valahogy valamit segíteni?