We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Szén

Innen: Minecraft Wiki
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.
Szén
Szén.png
Type

Nyersanyag

Rarity

Common

Renewable

Igen

Stackable

Igen (64)

First appearance

Indev

Data value

dec: 263 hex: 107 bin: 100000111

Namespaced ID

szén

Ez a cikk a szénről mint tárgyról szól. Az ércért nézd a szénérc oldalt. A fasz énért nézd a faszén oldalt.

Széndarabokat közvetlenül szénércből lehet kibányászni, ami bármilyen anyagból készült csákánnyal elvégezhető. Az 1.6-os frissítés után szénblokká alakítható.

A szén eléggé hatékony üzemanyag az olvasztókemencében, egy darab 8 blokk beolvasztására alkalmas (ezért 8 darab egy 64-es halmot képes beolvasztani, ami a maximum). A szén és fasz én az egyetlen üzemanyag, amit a gőzmeghajtású csille elfogad (egy darab négy percnyi utazást tesz lehetővé).

Az egyetlen dolog, amihez a szén feltétlenül szükséges, az a fáklyák barkácsolása, amelyek létfontosságúak hosszabb földalatti felfedezésekhez - bár léteznek más állandó fényforrások, egyik sem annyira gyakori és könnyen előállítható (64 darabból 256 fáklya állítható elő, feltéve ha van nálad legalább 8 nyersfa, és van rá esély, hogy bányászás közben is találsz még). Feltehetőleg a legjobb alternatívája a szén alapú világításnak az alvilágkő lenne, ami meggyújtva örökké ég.

Szén bárhol található a térképen, hasonlóan a vasérchez. Ez a leggyakoribb erőforrás, és akár 30 darabos erekben is megtalálható.

A szén most már nem szükséges a játékban való túléléshez, ugyanis a fasz én egy olcsó, megújuló alternatíva. Beta 1.2 előtt volt jelentős szerepe, mivel akkor még nem volt faszén.

Barkácsolási receptek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Összetevők Bemenet » Kimenet Leírás
Szén
+
Bot
Szén

Bot

Fáklya
Fény létrehozására használatos.
A és a jég megolvasztására is megfelelő.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szénblokk