We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Statisztika

Innen: Minecraft Wiki
(Statisztikák szócikkből átirányítva)

A Statisztikák rendszere a Beta 1.5-ös frissítésben került a játékba. Notch még a frissítés kiadása előtt megosztott néhány információt a statisztikákról és a mérföldkövekről.


A mérföldkövek nem unalmas és kellemetlen feladatok lesznek, mint hogy "vágj ki 10000 fát", inkább kihívást jelentők, mint például "lovagolj le egy malaccal egy szirtről". Ezzel szemben a statisztikákkal nyomon követheted majd, hány fát vágtál ki. A hosszú távú terv az, hogy a megszerzett mérföldköveid és a statisztikáid láthatóak legyenek a minecraft.net-es profil oldaladon is, ha esetleg valaki dicsekedni akarna velük.[1]


A statisztikák online mentése az 1.6-os frissítésbe volt tervezve, ám túl törékenynek bizonyult a rendszer az 1.6 kiadásakor.[2]

A statisztikák ablak három részből áll: Általános, Blokkok és Tárgyak. Az Általános oldal az alább felsorolt általános statisztikákat mutatja. A Blokkok oldal azt mutatja, hogy különböző blokkokat hányszor barkácsoltál, használtál(lehelyeztél) és bányásztál(törtél össze). A Tárgyak oldal azt mutatja, hogy az egyes tárgyakat hányszor törtél el (a tartóssággal rendelkezőknél), barkácsoltál illetve hány blokkot törtél velük össze. A felső gombokkal a listát a különböző szempontok szerint lehet sorrendbe állítani.

Statisztika neve Leírás
Times played Annak a száma, hogy hányszor töltött be a Minecraft.
Worlds played A létrehozott világok száma.
Saves loaded Annak a száma, hogy hányszor töltött be egy bizonyos világ.
Multiplayer joins A többjátékos szerverekhez való sikeres csatlakozások száma.
Games quit A "Save and quit to title" (mentés és kilépés) gomb megnyomásainak száma.
Minutes Played A játékban eltöltött összes idő (valós időben). Nem feltétlenül percben van megadva, lehet másodpercben, percben, órában vagy akár napban is, attól függően, hogy melyiknek van a legtöbb értelme az adott esetben. A játék szüneteltetésekor nem számol. Megjegyzés: az "5.50 h" nem 5 óra 50 percet, hanem 5 és fél órát jelent.
Distance Walked A gyalog megtett összes távolság.
Distance Swum Az úszva megtett összes távolság. A vízben való gázolás is számít. A függőleges utat, tehát az emelkedést illetve a süllyedést nem számolja.
Distance Fallen A zuhanások teljes távolsága nem beleértve az ugrásokat. Ha a játékos egy blokknál többet esik, a teljes ugrás számít.
Distance Climbed A létrán fölfele mászva megtett össze távolság.
Distance Flown Az előre és fölfele megtett összes távolság, miközben a talaj minimum 1 blokknyira van (a név magyarul repülve megtett távolság).
Distance Dove A víz alatt sétálva megtett összes távolság.
Distance by Minecart A csillével megtett összes távolság.
Distance by Boat A hajóval megtett összes távolság
Distance by Pig A malac-háton (nyereg segítségével) megtett összes távolság.
Jumps Az ugrásaid száma.
Items Dropped Az eldobott tárgyak száma, beleértve a halálkor eldobottakat is.
Damage Dealt A játékos által okozott összes sebzés félszívecskékben, nem számít a játékos által kilőtt, önmagát eltaláló nyíl.
Damage Taken A játékost ért összes sebzés félszívecskékben.
Number of Deaths A játékos halálainak száma
Mob Kills A játékos által megölt mobok száma
Player Kills A játékos által megölt játékosok száma (PvP szervereken)
Fish Caught A kifogott halak száma.

A Minecraft a statisztikákat a .minecraft/stats mappa "stats_username_unsent.dat" fájlban tárolja.


Képek a statisztikák-ablakról[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tények[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • A statisztikák nem veszik figyelembe a metaadatokat, így minden fajtájú/színű fa, gyapjú, facsemete és festék ugyanannak a tárgynak számít. A faszén és a szén sem kivétel.
  • Egy nyílvessző kilövése nem számít használatnak.
  • A "Times Crafted"-ba, azaz a barkácsolások számába beletartozik az olvasztás, vagy kemencében való elkészítés is, így a faszén fából való készítése is.
  • A tárgyak oldalon a tintászsák mellett nincsen megevezés, ha a kurzort föléhúzzuk.
  • A "Times Crafted" (barkácsolások száma) ikonja a blokkok oldalon egy kalapács és egy üllő, holott a játékban a barkácsolás barkácsasztalon történik.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]