Prizmarin tégla

Innen: Minecraft Wiki

A Prizmarin tégla a prizmarin csiszolt formája, nagy részben a Vízalatti templomok padlóját alkotja. Az 1.8as verzióban jelent meg a játékban.

Előfordulás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mind a négy prizmarin (beleértve a három blokkot és a tengeri lámpát) természetes módon csak az óceánmélyi erődítményekben szerezhető meg, amit őrszemek őriznek, míg a templom kincsét az őrszemfőnök. A vízalatti templom pedig csak a mély óceánokban generálódik.

Felhasználás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A prizmarin bázisok építésénél használatos túlélőmódban, kreatív-módban pedig plugin-os szerverek kezdőhelyének építésénél. Nem könnyű szétverni, főleg a vízi templomoknál, az őrzők jelenlétében, akik bányászfáradsággal mérgeznek. A prizmarintól ciánkék az erődítmény.

Haszna[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A prizmarin tégla sok építménynél jön jól, különösen túlélő játékmódban. Jól jöhet fogságok, csoportos játékosok hadiszállásai és felderítő állomások építésénél.

A fogságnál a vasráccsal kombinálva remek "börtöncellát" alkothat, például egy ellenséges játékos tőrbe csalásánál.

Több játékos bázisánál remek külső falat alkothat, vagy vöröskő-riasztórendszerhez csatlakoztatva a modernebb hadiszállásoknál a vészlezárásnál lehet használni, például, ha az egyik játékos behatolót észlel az építményben.

Az olyan szervereken, ahol kifejezett "lovagi-rendek" szerint küzdenek a játékosok, remekül jön felderítőtáborok védelmezésénél. Ugyanígy működik egyjátékos módban, ha a felhasználó nagyobb szörnycsoportokra készül lecsapni.