Minecraft Wiki:A wiki szabályai

A Minecraft Wiki wikiből

Ahhoz, hogy a Minecraft Wiki spam-mentes és felesleges dolgokat nem tartalmazó legyen, van egy pár szabály, amit lapok szerkesztésénél és létrehozásánál be kell tartanod:

1. Akármi, ami a Minecraft használati feltételei ellen van, az a wikin sem megengedett.
2. A spammelés és a vandálkodás tilos.
3. Nagyon egyszerű dolgokról nem készítünk lapot (pl. ház). Az ilyen dolgokról akárki tudja, mi az, akinek van egy kis józan esze.
A. Ebbe beletartoznak az ún. "játékok", amiket a Minecraft-on belül játszanak. Az egyetlen kivétel a Spleef, mivel ezt sokan játsszák és maga Notch is ismeri.
4. Új lap létrehozásánál minél több tartalmat és lehetőleg képeket tegyél bele. Amely oldalak nem felelnek meg a követelményeknek, könnyen eltávolíthatják tartalom hiánya miatt.
5. A személyes sértegetés TILOS.
6. Főoldali cikket egy felhasználóról csak akkor szabad írni, ha valamilyen szerepet játszik a felhasználó a közösségben.
A. Ez NEM vonatkozik a "Szerkesztő:" előtagos oldalakra.
7. Maradj a tényeknél - ne készíts paródia/komédia/értelmetlen/átverés oldalakat, vagy olyanokat, amik félrevezethetik a játékost.
A. Ez a spekulációkon alapuló tartalomra is vonatkozik.
8. A stratégiákat/dizájnokat elmagyarázó oldalak vagy útmutatók az Útmutatók oldalra kerüljenek be, pl. Útmutatók/Hatékony bánya
A. Szabad útmutatókat linkelni más cikkekben, ha a cikknek köze van az útmutatóban előforduló témához.
B. Ebben benne van a blokkok, tárgyak vagy textúrák navigációs sajátosságai.
9.Azokat az oldalakat, amik egyéni szervermodokról szólnak, a főcikkhez kell linkelni, pl. A "Kalózcraft" szerverhez az "Aranytallér" mod a Kalózcraft/Aranytallér cikkbe menne.
10. Tilos szerverekről készíteni oldalakat.
11. Tilos rajongói közösségről készíteni oldalakat a reklámozás és stb. miatt.
12. Minden szerkesztésed után tegyél szerkesztési összefoglalót, így rendezettebb a wiki.
13. Közvetlenül ne másolj le más, Minecraft-ot megvitató wikipédia oldalakat.
14. Egyéni szerverekről csak akkor lehet oldalt készíteni, ha publikálva van a szerver.
15. Kliensmodokról csak akkor lehet oldalt készíteni, ha többjátékos módban nem segíti a csalást vagy a kártevést.
A. Ezeket a Modok oldalhoz alcikként tedd be.
16. Online videókra csak akkor lehet hivatkozni, ha csak így lehet bemutatni egy eseményt, vagy hivatalos videók. További információért nézd meg a videókra vonatkozó irányvonalakat.
17. Nem vagyunk fájlmegosztó szolgáltatás. Ha egy kép fel van töltve, de nincs beépítve egy hasznos cikkbe ezután, fenntartjuk a jogot, hogy figyelmeztetés nélkül kitöröljük. Ám szabad képeket feltölteni a kezelőfelületről, saját szerkesztői oldalra és általános wikipédiás képeket.
A. Szabad játékoskinézeteket feltölteni, ha minél hamarabb a saját oldalra vagy a játékoskinézetek oldalra feltesszük. Ezeknél is fenntartjuk a jogot, hogy figyelmeztetés nélkül kitöröljük.
18. Vitalapokon írd alá a hozzászólásod így: ~~~~.
A. Ha látsz egy aláírás nélküli kommentet, nézz bele a laptörténetbe, találd meg a felhasználót, aki a hozzászólást írta, és tedd oda az unsigned sablont, hogy emlékeztesd őket az aláírásra.
19. Olyan dolgokat tilos az oldalra tenni, amik nincsenek a játékban, pl. legendák, átverések, vallások. Ez főleg azért van, mert semmi közük a játékhoz és főleg trollok használják.
20. Amikor egy cikkbe teszel képeket a játékból, győződj meg róla, hogy a kép az eredeti textúrákat és kezelőfelületet használja. Tilos olyan képeket felrakni, ahol egyéni textúracsomag, kezelőfelület vagy mod van.
A. Ez nem vonatkozik a textúracsomagok és modok oldalra, és a hasonló oldalakra.

Lehetnek kivételek, de csak egy Minecraft Wiki adminisztrátor engedélyével. Köszönjük, hogy követed a szabályokat.

Promotional Content