We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Macska

Innen: Minecraft Wiki
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.
Macska
Macska.gif
Health Points

10 (Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg)

Spawn

1.14-es verzióban már csak falvakban, boszorkány kunyhóban

ID in Network Traffic (byte)

98

Drops

pókfonál

Experience

1 - 3

Macskák

A macskák Hasznosak, mert a creeperek, fantomok félnek tőlük.

Kinézetük[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tizenegy macskafajta van a játékban.

Viselkedés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A macskákat meg kell szelidíteni, (akár a szelídített Farkasokat) le lehet ültetni (hogy ne kövessen), szaporítani. A macskák követik a játékost, ha túl messze van a játékos tőlük, esetleg felmászott valahova, akkor odateleportálódnak. A farkasokkal ellenben nem támadják meg azt a mobot, amit a játékos megtámadott, de hasznosak, mert a creeperek és a fantomok félnek tőlük, és úgy, mint a ocelotok, ők is megtámadják a csirkéket. Ha véletlenül megütnénk őket (megsérülnek), a farkuk jelzi, hogy milyen az állapotuk: ha nagyon fent van a farkuk akkor egészségesek, ha pedig megsérülnek, egyre lejjebb áll a farkuk, ugyanúgy, mint a kutyáknak. Hogy meggyógyítsuk őket, adjunk nekik nyers halat. Az eséstől nem sebződnek, úgy mondva "talpra esnek". Csontlisztet adva nekik a helyükön maradnak és nem követnek, de ez nem minden játékban lehetséges! Reggel felébredve a macskák ajándékot visznek, ami lehet pókfonál, nyúlláb stb. A mcskák szeretnek ágyakon, meleg kályhákon feküdni, leülni, és odafekszenek gazdijuk mellé, amikor az elalszik.

Szaporítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Különböző típusú macskákat is lehet szaporítani, ekkor véletlenszerűen választja ki a játék a kismacska fajtáját. A macskák nyers hallal szaporíthatók, ekkor szívek lesznek fölöttük, majd megjelenik a kismacska. Őt is leültethetjük, és ő is követ.