We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Kovakő

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Ez a cikk nagyrészt vagy teljesen a bevezetőből áll.
Ide kattintva segíthetsz felosztásában és bővítésében.
Kovakő
Flint.png
Type

Nyersanyag

Rarity

Common

Renewable

?

Stackable

Igen (64)

Data value

dec: 318 hex: 13E bin: 100111110

Namespaced ID

kovakő

A kovakő egy értékes tárgy, amit sóder ásása közben találhatunk. A sóder ásása közben vigyázz, mert ha rádesik megfulladhatsz!Amikor megsemmisítjük a sóder blokkot, az 10% eséllyel egy darab kovakövet fog dobni, sóderkocka helyett. Lehetséges úgy gyűjteni a kovakövet, hogy egy hatalmas sóderoszlopot építünk, majd fentről elkezdjük ásni. Vigyázat, egy ez egyirányú folyamat: egy kovakövet már nem lehet sóderré visszaalakítani. Az 1.3.1-óta van olyan falusi amelyik smaragdért és sok sóderblokkért add neked kovakövet, persze kevesebbet mint amennyi sóderblokkot adtál.

A sódert, mint a többi gravitáció által befolyásolt blokkot, lehet úgy bányászni gyorsan, hogy egy magas oszlop alá fáklyát helyezünk, majd kiássuk a felette álló blokkot. A sóder azonnal el fog törni, amint a fáklyához ér, ezáltal az egész oszlop hamar eltűnik. Így azonban nem lehet kovakövet szerezni. Ahhoz kézzel vagy eszközzel kell kiásni a sódert de lehet még TNT-vel, a creeperek és a ghastok tűzgolyóinak robbanásának segítségével is.

Barkácsolás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alapanyagok Recept
Vasrúd + kovakőVasrúd


Kovakő

Szikrapattintó
Kovakő + bot + toll

Kovakő

Bot

Toll

Nyíl

Tények[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]