We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Classic

Innen: Minecraft Wiki
(Klasszikus szócikkből átirányítva)
Ez az oldal elavult, vagy a játékból már eltávolított tartalomról szól.
Ezek a tartalmak csak a Minecraft régebbi verzióiban léteztek.
Classic
Minecraft Classic.png
Kezdeti verzió:

0.0.11 (17th of May, 2009)

Legkésőbbi verzió:

0.30 (10th of November, 2009)

Fizetős?

Nem

Website

Böngésző

A Klasszikus az Indev előtt megjelent játékmódoknak adott cím. A Minecraft első fejlesztési fázisa volt. Ez a fázis névtelen volt 2010. Június 28-áig amikor, egy blog bejegyzés lett írva, ami megnevezte a fejlesztési fázisokat [1]. Ebben a verzióban a Kreatív, és később a Túlélő játékmód lett bemutatva.

A túlélő mód Klasszikusban lévő kiadásai egy Túlélő Teszt nevű tesztben lettek szervezve. Az egy nagyon korai verziója a játékmódnak. A tesztnek pont-alapú rendszere volt, amiben a játékos a korai mobok megöléséért kapott pontokat. A Túlélő Teszt még a Klasszikus megszűnése után is játszható volt, 2010. December 16-áig, amikor a weboldal egy nagyjavítást kapott. Ez a mód csendesen el lett távolítva a weboldalról, ezért az emberel kicsi figyelmet szántak rá.

A Klasszikus Kreatív mód legkésőbbi verziója még mindig játszható a Minecraft weboldalán. Már nem frissítik többet. Notch azt mondta, hogy "fokozatosan fogom megszüntetni. Nem törlöm le, csak elrejtem." Egyjátékos és többjátékos módban is játszható. A többjátékos módhoz vannak modok is, amik változatosabb játékmenetet adnak a játéknak. Néhány speciális módot is kreáltak, mint a Lávatúlélés, a TNT-háború vagy a Zombik. Az elavultsága miatt nem támogatja a jelenlegi verziók fő sajátosságait, mint a barkácsolás, az eszköztár vagy a dinamikus fényhatásokat. A osonás hiánya és a Beta verzióba tett festékek fokozatosan elavultabbá teszik a Klasszikus módot.

Az előmegvétel előnyei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bár ez a mód mindenki számára ingyenes, vannak előnyei az előre megvételnek is, pl:

  • Saját karakterkinézetek használata az egy- és a többjátékos módban.
  • Az egy- és többjátékos módban készített az online szerverre elmenthető térképek.