Kidobó

A Minecraft Wiki wikiből
Kidobó
Kidobó.png
Kidobó
Típus Szilárd Blokk
Gravitáció Nem
Átláthatóság Nem
Fénykibocsátás Nem
Robbanásállóság 30
Eszköz Egy facsákány, vagy jobb szükséges, hogy kiáshasd ezt a blokkot
Megújuló Igen
Halmozható Igen (64)
Gyúlékony Nem
Elérhetőség ?
Első megjelenés 13w03a
Adatérték dec: 158 hex: 9E

A kidobó egy olyan blokk amely képes a saját eszköztárából egy tárgyat kidobni (úgy, mintha a játékos dobta volna őket), akárhányszor csak áram alá kerül a blokk. A kidobó képes az előtte lévő üvegblokkon keresztül is kidobni a tárgyat.

Míg a tölcsér alkalmas hogy tárgyakat mozgasson vízszintesen, lefelé, vagy elővegyen tárgyakat azok tárolóiból, mindezt vöröskőáramkörök nélkül, addig a kidobó az egyetlen elem, mellyel felfelé lehet elemeket mozgatni egy tárolóba. Több, függőlegesen sorba állított kidobóval lift is készíthető tárgyak számára.

Barkácsolás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hozzávalók Bemenet » Kimenet
Zúzottkő + Vöröskő
Zúzottkő Zúzottkő Zúzottkő Grid layout Arrow (small).png Kidobó
Zúzottkő   Zúzottkő
Zúzottkő Vöröskőpor Zúzottkő

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatalos kiadás
1.513w03aA kidóbó bekerült a játékba.
13w03a Re-UploadKidobó duplikációs hiba javítása
13w04aA kidobó mind a 6 irányba nézhet.
Megváltozott a barkácsolás receptje (nem kell tölcsér).
13w10bAz áram alatt lévő kidobók nem tüzelnek, ha vöröskő-frissítést kapnak.

Tények[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • A kidobókat egymás mellett elhelyezve (úgy, hogy továbbadják a tárgyakat) egy tölcsércsőhöz hasonló szerkezetet kapunk, amit áram alá helyezve és 1 tikkenként frissítve rendkívül gyors szállítórendszerként lehet használni. Előnye, hogy mind a 6 irányban képes továbbítani az elemeket 10 blokk per másodperces sebességgel. Ez azt jelenti, hogy 100 blokk távolságot 10 mp alatt meg lehet tenni.
    • Ez kétszer gyorsabb, mint a tölcsércső esetén, habár két tölcsércső egymás mellett kevesebb helyet foglal, és nem is ad hangot.
    • Ez azonban még mindig fele olyan sebességű, mint a jég-víz-cső (amikor víz folyik keresztül a jégen úgy, hogy minden vízforrás mögött egy tábla van, amely biztosítja, hogy a tárgyak csak a helyes irányba haladjanak), ami szintén kevesebb helyet foglal, de csak vízszintesen működik és jég kell hozzá (ami elolvadhat).
  • Egy tárgyat közvetlenül pókhálóba dobva a tárgy áthaladásához feleannyi idő szükséges, mintha a tárgyat a pókháló tetejére dobtuk volna. Így 10-12 mp késleltetésű időmérő hozható létre.
  • Amikor a kidobó eredetileg bevezetésre került, akkor még három összetevőből kellett barkácsolni, ami miatt a kidobó a legnehezebben előállítható blokká vált, mivel a barkácsolásához szükség volt tölcsérre is, amit ládából kellett csinálni, azt pedig szintén barkácsolni kellett. Így a kidobó előállítása háromlépcsős folyamat volt.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Promotional Content