We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Kerítés

Innen: Minecraft Wiki
Kerítés
Kerítés.png
Kerítés
Típus

Szilárd Blokk

Gravitáció

Nem

Átláthatóság

Igen

Fénykibocsátás

Nem

Robbanásállóság

15

Eszköz

Ez a blokk bármilyen eszközzel kiásható, de egy karddal a leggyorsabb; azonban duplán használja a kardot

Megújuló

?

Halmozható

Igen (64)

Gyúlékony

Igen

Elérhetőség

?

Első megjelenés

Alpha 1.0.17

Adatérték

dec: 85 hex: 55 bin: 1010101

A Kerítések fa, fal blokkok melyek az Alpha 1.0.17-es verzióban jelentek meg(Secret friday update 8). 1 1/2 blokk magasnak számítanak a mobok és játékosokkal való ütközés érzékelésénél, de valójában csak 1 blokk magasak(Lehet rájuk építeni). Így játékosok és mobok nem ugorhatnak át rajta, de csak 1 blokknyi területet foglal el.

A kerítés a blokkok közepére kerül, és a mellette elhelyezett kerítéshez automatikusan kapcsolódik. A kerítések olyan blokkok, melyek karddal azonnal eltörhetők, de kétszeres sérülést okoznak a kardon.

Felhasználás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Legalapvetőbb felhasználása egy terület lezárása. Arra szolgál, hogy a kerítésen kívüli mobokat és játékosokat kint, a bentieket bent tartsa. Nagy területeket lehet szörnymentessé tenni, ha bekerítjük kerítéssel, és belül erősen megvilágítjuk. Ez megakadályozza, hogy a mobok belül teremjenek és a kint termett mobokat kint tartja; a kivétel a pók, mely átmászhat, vagy akár át is ugorhat a kerítés fölött. A csontvázak nem tudnak átjutni rajta, de átlőhetnek fölöte.

A kerítések korlátként is használhatók, erkélyeken, vagy kilátókon ugyanis nem ugorhatók át. Így a játékosok átláthatnak fölöttük, de nem eshetnek le.

A kerítések sarkainak nem kell teljesen kitöltve lenniük, hogy el legyenek zárva. Ha megfelelő irányban találkozik a két kerítés elem, egy sarok jöhet létre, a sarokelem használata nélkül is. Ez annak köszönhető, hogy a kerítés valójában az egész blokkot betölti, de a modellje nem blokk méretű. Így hiába van látszólag elég hely az átkelésre, a játékosok és mobok mégsem juthatnak majd át.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Beta 1.7 előtt még nem lehetett egymásra helyezni őket, azonban a Beta 1.7 után bármilyen blokkot el lehet helyezni egy kerítés tetején.

Többjátékos módban a kerítés tetejére állni tilos. A múltban ez lefagyasztotta a szervert. Ezt a hibát a Beta 1.3 kijavította. A kerítések az 1.6-os frissítés óta éghetőek.

Barkácsolás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hozzávalók Bemenet » Kimenet
BotokBotBotBotBotBotBot

Kerítés2

Az 1.8-as frissítésben a kerítés receptje megváltozott. A kerítéskapuhoz hasonlóan deszka és bot kombinációja lett, csak épp fordítottja, mint a kerítéskapunál.

Hozzávalók Bemenet » Kimenet
Botok, FadeszkaFadeszkaFadeszka (Fenyő)Fadeszka (Nyír)Fadeszka (Dzsungel)BotFadeszkaFadeszka (Fenyő)Fadeszka (Nyír)Fadeszka (Dzsungel)FadeszkaFadeszka (Fenyő)Fadeszka (Nyír)Fadeszka (Dzsungel)BotFadeszkaFadeszka (Fenyő)Fadeszka (Nyír)Fadeszka (Dzsungel)

Kerítés2

Hozzá tartozó tartalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kerítés-kapuk a Beta 1.8-as verzióban jelentek meg. [1] Egy kerítés-kapu minden kerítés blokkok közé helyezve illeszkedik azokhoz és hasonlóan lehet vörös kővel és kattintással is nyitni. Viszont ez sem ugorható át.

Megjegyzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A fordítás során el lett távolítva a kerítések (Beta 1.7 előtt) egymásra helyezéséről szóló rész. Az alapcikk az angol eredeti fordítása ([2]), építő kritikát a vitalapomon várok. --th3 Bamahacker 2011. augusztus 30., 09:46 (UTC)