We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Kaland Frissítés

Innen: Minecraft Wiki
Adventureupdatelogo.png

A Kaland Frissítés egy fő frissítés volt a Minecraft-ban, ahol a harcra, felfedezésre, kalandozásra, és más hasonló szempontokra koncentráltak. A tartalma a Béta 1.8-ban, és a Minecraft 1.0-ban jelent meg. 2011. június 10-én került bejelentésre Notch által, és valójában a Béta 1.7-ben akarták megjeleníteni.[1] A Kaland Frissítés egy korábbi verzióján a 2011-es PAX Prime-on játszhattak a Minecraft rajongók. Ez a rendezvény augusztus 26-a, és 28-a között volt megtartva.[2] A tartalom mérete miatt a frissítés első része a Béta 1.8-as verzióba került be, amely 2011. szeptember 14-én lett elérhető. A későbbi tartalom a Minecraft 1.0-ás verziójában jelent meg, amelyet 2011. november 18-án adtak ki. A Minecraft Béta 1.8 és 1.9 elő-kiadásai a hivatalos kiadásuk előtt kiszivárogtak, és Notch jóváhagyta ezeket a Twitterén.[3]

Újítások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az újítások teljes listájához lásd a Béta 1.8 oldalt.

Bemutató[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2011. szeptember 6-án a Mojang hivatalos YouTube csatornáján megjelent egy bemutató videó, amely az új frissítés legfőbb újításait tartalmazza. A bemutatót a Hat Films készítette.

Fogadtatás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sok új tartalom miatt, amelyet a Béta 1.8-as verzióban jelenítettek meg, sok közösség kritizálta az új frissítést.[6] A legtöbb kritizálás a talajgenerációt érte. Ha egy játékos betölt egy elő-Béta 1.8-as világot és új darabkákat fedez fel, a világ könnyen sérültté válhat, hatalmas falakat a darabkák határain, és hirtelen 'beomló' barlangokat képezve ezáltal.[7] Ez azt is jelenti, hogy a régi magok nem működnek.

Egy másik kritizált újítás az éhség rendszer volt, amely néhány játékos szerint elég nehézzé teszi a játékot, mivel hamar lecsökken. Más játékosok szerint ez csak unalmassá teszik a játékot, mivel az világok ételben bőségesek, és a legtöbb ételnek nincs negatív hatása. Más kritikák szerint a nem-agresszív mobok elfutnak, amikor megütik őket, ezáltal nehezen gyűjthető be a zsákmányuk. Habár sokan kritizálják emiatt a játékot, a többség úgy gondolja, hogy ezáltal a játék sokkal reálisabb lett. Notch szerint sokkal viccesebbnek kellett lennie a játéknak, mivel eléggé unalmas lenne, ha a tehenek csak állnának egy helyben, miközben a zsákmányukért ütjük őket újra és újra.[8]

Néhányan abban is egyetértettek, hogy ezzel a frissítéssel a játék túlságosan bonyolulttá vált, és már inkább egy túlélő játék, mint egy egyszerű építős játék.

Ezzel szemben mások úgy gondolják, ezek az újítások sokkal izgalmasabbá, és kihívóbbá tették a játékot. Sok játékos várta már a kreatív mód eljövetelét, egy játékmódot, amely túléléstől mentes, és engedélyezi a játékosok számára, hogy csakis az építkezésre koncentráljanak.

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]