Vöröskő-jelismétlő

A Minecraft Wiki wikiből
(Jelismétlő szócikkből átirányítva)
Vöröskő-jelismétlő
Vöröskőblokk-jelismétlő (inaktív).gif
Vöröskőblokk-jelismétlő (aktív).gif
Vöröskő-jelismétlő
Típus Szilárd blokk
Gravitáció Nincs
Átláthatóság Nincs
Fénykibocsátás Nincs
Robbanásállóság 0
Eszköz Nincs
Megújuló Igen
Halmozható Igen (64)
Gyúlékony Nem
Elérhetőség ?
Első megjelenés Beta 1.3
Adatérték dec: 93 hex: 5D

A vöröskő-jelismétlőket, a vöröskőáramkörökben használhatjuk, késleltetésre és a jel ismétlésére. Segítségükkel, bármilyen hosszú áramkört létrehozhatunk. Nagyon hasznos egyéb felhasználásra is.


Barkácsolása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1db vöröskőpor, 2db vöröskőfáklya, 3db szükséges hozzá.

      Grid layout Arrow (small).png Jelismétlő
Vöröskőfáklya Vöröskőpor Vöröskőfáklya
Kő Kő Kő

Használata[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Három fokozatban lehet állítani a késleltetést. Szinte mindenféle rendszerben használhatjuk, a kapu-tól, a TNT-ágyú-ig. (szerk. kiegészítése: késleltetésre csak akkor használható, ha egymás után legalább 2 db jelismétlő van, és nem kell folyamatosan egyenesen mennie, lehet kanyarodni... de ehhez vöröskővel össze kell kötni, és figyelni kell honnan jön az áram)

Funkciói[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A vöröskő-jelismétlőnek négyféle funkciója van: -jelmeghosszabbítás -jelkésleltetés -jel visszafolyásának megakadályozása -jel átvezetése a falon

Jelmeghosszabbítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A jel 15 block-ig terjed. A vöröskő-jelismétlő ezt a jelet meghosszabbítja a következő módon: a jelet a bemeneteli oldalán benyeli és a kimeneteli oldalán kiadja és így a jel onnantól kezdve szintén 15 block-ig terjed. (Fontos, hogy ez visszafelé nem működik!)

Jelkésleltetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ezen a szerkezeten egy kis bigyót látunk, amire ha jobb klikkel klikkelünk, akkor odébb mozdul egyet. Ez az izé azt jelzi, hogy mennyivel fogja később kiadni a jelet. Azaz alapállásban egy tick-el késlelteti (egy tick=1/10-ed s) jelet (azaz bemegy a jel 0.00 s-nál és kijön 0.10 s-nál). Ha egyet jobklikkelünk rá, akkor 2 tick állapotban lesz, azaz a késleltetési idő 0.20 s lesz. Logikusan így még egy jobklikk=3 tick=0.30 s, még egy jobklikk=4 tick=0.40 s.

Jel visszafolyásának megakadályozása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Oda kell figyelni arra, hogy hogyan rakjuk le a vöröskő-jelismétlőn! A lerakásnál midig a felénk eső oldalán lesz a bemeneteli rész és a túloldalon a kimeneteli. Az áram visszafelé nem tud jönni(azaz nem tud a kimeneteli oldalon bemenni, majd a bemeneteli oldalon kimenni), ami azért jó, mert a nagyobb szerkezeteknél nem lenne kellemes dolog ha az áram visszafolyna.

Jel átvezetése a falon[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A vöröskő-jelismétlő átvezeti minden szilárd block-on (kivéve az üvegblockon) a jelet. Ez úgy néz ki, hogy vöröszkőporral vezetjük az áramot, lerakunk egy vöröskő-jelismétlőt, e mellé egy szilárd block-ot és a block túloldalából vezetjük tovább az áramot (a vöröskő-jelismétlő átadja a jelet a blocknak, ami továbbítja a túloldalra).

Helyehalyafülyingerelek.png


Promotional Content