We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Eső

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Az eső a Minecraft időjárás változásának egyik legszembetűnőbb megmutatkozása. A fagyos biomokban (tundra, tajga) az eső megfelelője a hóesés, míg a sivatagos területeken sosem lehetünk tanúi efféle jelenségnek. Normál (mod nélküli) játékban kikapcsolása az 1.3 óta lehetséges a /toggledownfall parancsal, de az eső mindig magától áll el.


Hatása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az eső nincs hatással a vízszintre, így áradásoktól nem kell tartanunk. Ellenben, a fagyos biomékban található tavak általában befagynak a hóesés miatt, és havazáskor vékony hóréteg rakódik le a fák lombjára, talajra. A sivatagos területeken sosem esik az eső. Az esővel együtt mindig vihar jár, aminek következtében az ég beborul (emiatt a napszakok váltakozása nehezebben észlelhető), égzengés hallatszik és villámok cikáznak. Abban a ritka esetben, ha egy malacba villám csap, az átváltozik Zombi Malacemberré - a creeperek elektromosak lesznek és nagyobbat robbannak. A többi mob elpusztul. (Tipp: ha éjjel kezd el zuhogni, és aludni térünk, kevés az esély, hogy reggel még mindig esni fog. Ily módon elősegíthetjük az eső elállítását.)

fgggg fgkdfgdsjfagcdzavcgfkaefgrzfgraekfh