We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Enderman

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.
Enderman
Enderman.png
Életpontok

Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg

Támadás erőssége

Könnyű: Heart.svg
Normál: Heart.svgHeart.svgHalf Heart.svg
Nehéz: Heart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg

Termés

7-nél kevesebb fénynél

Első megjelenés

Beta 1.8 Pre-release 1

Hálózati azonosító

58

Mentésbeli azonosító

Enderman

Zsákmány

Véggyöngy 0-1 halálakor

Szerezhető Tapasztalat

5

A Bevégző egy egyedülálló három blokk magas humanoid semleges mob, ami sűrűn előfordul a végben, és ritkán a normál világban 7 vagy kevesebb világossági szinten. A Bevégző ellenségesen viselkedik, ha provokálják. Felismerhetőek kísérteties megjelenésükről és viselkedésükről, egyedi képességük, hogy fel tudják venni a blokkokat és képesek teleportálni, valamint sebződnek a víztől. A bevégzők csak véggyöngyöt dobnak, amiből készíthetünk Végzet szemet, ez szükséges, hogy eljussunk a végbe.

A bevégző akkor is támad, ha a játékosok csak nézik őket (rajtuk van a célkereszt). A lábszárait nézve nem támad, de a célkeresztet fentebbi részeire mozgatva, akár 64 blokk távolságból is észreveszi a provokációt. Ha provokálják, a bevégző remegve bámulja a játékost, vicsorog, és hosszan hangos, zavaró zajt hallat.

A bevégző nagy gyakorisággal jön létre a végben, ami a saját világuk, de itt is szüksége van a 7 vagy kevesebb világossági szintre, hogy létre jöjjön. Létre jönnek a normál világban is, de körülbelül 10-szer ritkábban, mint más mobok. Párban jönnek létre, és éjjel rendszeresen láthatóak legfeljebb ötös csoportokban. A bevégző, hogy ha gyémantkarddal támadod meg, akkor elveszi azt, és nem kapod vissza.

Megjelenés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hosszú végtagok, vékony testrészek, fekete bőr, ragyogó lila szemek és lila ’Végzet részecske’ hatást bocsát ki (mint a Végzetláda, Alvilági portál és Végzet szeme). A bevégző gyakran tart blokkot.

Viselkedés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A bevégző mindig párban jön létre, de néha elkeverednek egymástól, ezért tűnik úgy, hogy csoportban jönnek létre, mert az egyik elteleportált, és ugyan így lehetséges egy magányos bevégző. A bevégzőt károsodás éri, ha vízzel vagy esővel érintkezik.

A bevégző semleges mob, aki nem támad, csak ha provokálják, hasonlóan a Zombi Malacemberhez és a Farkashoz. Egyik különleges képessége, hogy néhány blokkot fel tud venni és mozgatni azokat, amivel általában tölti az időt, semleges állapotban. Ha egy játékos egyszerűen áthalad a célkereszttel a feje felett vagy a testén, a bevégző rátámad. Ez a „bámulta” provokáció előfordulhat egy meglepően távoli, tehát óvatos vizsgálat során is egy nyílt terepen, mint Sivatag és Tajga.

Ha provokálják, a bevégző vicsorog, és remeg a dühtől. Mikor egy játékos ránézett a felső testére, a bevégző megáll. Ilyenkor, ha elindul felé a játékos és megüti, mögé fog teleportálni a bevégző. A provokáció hatására, a játékos hallani fog egy hosszú fenyegető hangot. Ezzel szemben, amikor a hang véget ér, nem jelenti azt, hogy a bevégző lecsendesedett.

A bevégző tovább kergeti a támadót/provokálót, amíg valamelyikük meg nem hal, vagy zavaró hatás nem éri, mint napfény vagy eső. A bevégző valószínűleg a föld alá teleportál ilyenkor.

Kreatív módban a bevégzőt nem lehet provokálni ránézéssel. Ilyenkor meg kell támadni.

A bevégző nem látja a játékost átlátszó dolgok mögött, mint üveg/üvegtáblák.

Teleportálás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A bevégző mindig megpróbál teleportálni, ha megtámadják. A közelharci támadások általában sikeresek, de azonnali teleportálás követi, általában néhány blokkal a támadó játékos mögé. Lövedékkel szinte lehetetlen eltalálni a bevégzőt, mert mindig el teleportál, mielőtt a lövedék eltalálná. A bevégző teleportál, ha érintkezik vízzel vagy csapadékkal.

Amikor a bevégző teleportál, 32 blokkon belül keres (minden tengely mentén), ha van egy szilárd blokk, akkor rá teleportál. Szinte bármelyik szilárd blokkra, kivéve, ha közvetlenül alatta víz vagy láva van, vagy a belső tér magassága kevesebb, mint 3 blokk.

Minecraf enderman.png Csillébe szorult bevégző

A bevégző nem képes teleportálni csilléből, kivéve, ha esik az eső. Ilyenkor ki fog teleportálni a csilléből, majd azonnal vissza (amíg meg nem hal).

Kreatív módban, ha a bevégző beszorul egy 3 blokk mély lyukba, és agresszív, nem képes teleportálni.

Mozgó blokkok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A bevégző csak felvenni, és mozgatni tud blokkokat, függetlenül attól, hogy természetes vagy játékos által elhelyezett. Nem ejtik el a blokkot, mikor dühösek, vagy meghalnak. Egyszerűen eltűnik, ha meghal.

Védekezés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ha egy Bevégzőt provokáltál(akár véletlenül is) támadni fog, de a támadásait könnyen vissza lehet verni: Menj be egy 2 blokk magas építménybe(belül 2 blokk magas). A bevégző nem tud bejönni mert túl nagy ezért általában a "bunkered" bejáratánál vár, így könnyen támadható.

Fuss egy tó/folyó/víz felé, és menj bele (elég csak 1 blokk magas víz). A bevégző támadni akar, de ahányszor belelép a vízbe, elteleportál, sebződik és újra támad, amivel megöli magát.

Lőj felé nyilat vagy dobj felé tojást/hógolyót. A bevégzőt ezzel nem tudod sebezni, mert mindig elteleportál, mielőtt eltalálnád, de egérúthoz jutsz.

Ha provokáltad, ne fordíts hátat neki, hanem hátrálj el fedezékbe. Amíg a bevégzőt nézed, nem fog támadni.

Ha provokáltad, és feléd fut, akkor kis eséllyel be tudod terelni egy netherkapuba.

!FONTOS! Ha provokáltad a Bevégzőt, és felveszel egy tököt a fejedre, ugyanúgy támadni fog.


A bevégző a következő blokkokat tudja csak felvenni:

Fűblokk
Föld
Gombafonal
Homok
Sóder
Agyag

Pitypang
Pipacs
Gomba
Gomba

Kaktusz
Tök
Dinnye

TNT

A bevégző nem tudja felvenni az entitásokat, mint például: csónak, csille, élesített TNT, mobok.

A bevégző képes felvenni a TNT-t ami, azt jelenti, hogy véletlenül felrobbantják magukat, azáltal, hogy tűzhöz/lávához közel mennek.

Forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Enderman

Galléria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]