We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Bibircsók

Innen: Minecraft Wiki
Bibircsók
Bibircsók.gif
Bibircsókmagvak
Típus

Blokk

Gravitáció

Nem

Átláthatóság

Igen

Fénykibocsátás

Nem

Robbanásállóság

0

Eszköz

?

Megújuló

?

Halmozható

Igen (64)

Gyúlékony

Nem

Elérhetőség

?

Első megjelenés

Beta 1.9 Pre-release

Adatértékek
Block
dec: 115 hex: 73 bin: 1110011
Item
dec: 372 hex: 174 bin: 101110100

A bibircsók (eredeti fordításban alvilági bibircsók) egy növény, amely Az Alvilágban található. Ez a növény alvilági erődökben található, lélekhomokon növekedve. A bibircsók az eszköztárból jobb kattintással ráhelyezhető a lélekhomokra, csakúgy, mint a magok, ahol növekedésnek indul.

A növekedés és feltételei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A magára hagyott, lélekhomokra ültetett bibircsók 3 növekedési szakaszon megy keresztül. Ezenkívül a bibircsókra nem hat a csontliszt növényekre gyakorolt hatása.

Ahogy a Beta 1.9 Pre-release 3 verzióban letesztelték, a fenti világban elültetett bibircsók kis fény hatására sem tud növekedni (még 8-as vagy kisebb szintű fényben sem). Ezenkívül a bibircsók automatikusan összetörik, mikor a fenti világban 2 darabot közvetlenül egymás mellé akarunk ültetni.

Az 1.4.-es frissítésben már a normál világban is növekszik. Amíg a bibircsók megérik, nagyszerű időtöltés csodaszerek készítése, mivel két fontos gerjesztőanyag - a lángrúd és a szellemkönny - is megszerezhető itt.

Leszedése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A bibircsók 3 látható növekedési fázison megy keresztül. Ha az első 2 szint alatt próbáljuk meg leszedni, a bibircsók összetörik. Az utolsó szinten, amikor láthatóan a legnagyobb a növény, leszedéskor 2-5 darab mag szerezhető.

A bibircsók, mint gerjesztőanyag[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hozzávalók Bemenet » Kimenet
Bibircsókmagvak
+
Vizesüveg
=
Az Ügyetlenség Itala

Bibircsókmagvak


Az_Ügyetlenség_Itala

Tények és érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • A bibircsókot sem a rátaposás (a búzakalásszal ellentétben), sem a szellemek tűzgolyói nem semmisítik meg.
  • A Beta 1.9 Pre-release 4-ben, a bibircsók összetörhet, ha nem kap elég fényt. Ebből eredően, fénnyel kevésbé ellátott, zárt alvilági erődökben egész bibircsókmezők semmisülhetnek meg, így nehezebb bibircsókot találni.

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]