We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

Búza

Innen: Minecraft Wiki
Búza
Wheat.png
Búza
Típus

Étel

Visszatölt

Half Hunger.svgHunger.svgHunger.svg (Kenyeret kell belőle készíteni)

Megsüthető

Nem

Halmozható

Igen (64)

Első megjelenés

?

Adatérték

dec: 296 hex: 128 bin: 100101000

A búza egy földműveléssel szerezhető tárgy. Indev verzió alatt került a játékba 2010. február hatodikán. A termesztéshez kétféle módon megszerezhetünk búzamagokat: magas fű széttörésével vagy érett búza learatásával. A búzából kenyeret, (tejjel, tojással és cukorral) tortát vagy ( kakaóbabbal) csokis sütit, a barkácsmezőt kilenc búzával kitöltve pedig szénabálát készíthetünk.

Búza szerzés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Búzafarm létesítése, Kazamata kincsként, NPC faluk termőföldjeiről learatni, Szénabála búzává alakításával, Falusival való kereskedelemmel.

A búza aratásakor 0-3 vetőmagot kaphatunk, amit el lehet ültetni, ezáltal még több terméshez jutunk. Ezért a földművelés egy megbízható ételforrás (például a malacok vadászásával szemben (bár a sült sertésszelet Hunger.svgHunger.svgHunger.svgHunger.svg ételpontot tölt, míg a kenyér csak Half Hunger.svgHunger.svgHunger.svg-ot).

Ajánlott a földművelésre használt terület elkerítése. Ugyanis ha egy játékos vagy mob ráugranak az épp növekedésben lévő búzára, az elpusztul, és a megművelt blokk visszaváltozik föld blokká.

A búza használható tehenek, gombatehenek és bárányok tenyésztésére is.

Alapanyagként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alapanyagok Recept
Búza


BúzaBúzaBúza

Kenyér
Tojások + búza
+ tej + cukor
Vödör (Tej)Vödör (Tej)Vödör (Tej)CukorTojásCukorBúzaBúzaBúza
Torta
Búza + kakaóbab
Búza
BúzaBúzaBúzaBúzaBúzaBúzaBúzaBúzaBúza
Szénabála

Megjegyzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • A termést a nagyobb farmokon könnyedén, gyorsan le lehet aratni víz segítségével. Béta 1.5 óta az érett búza legfeljebb 3 magot dobhat, viszont az éretlen egyet se.
  • Ha a búzából csokis sütit készítünk, jobb a hatékonysága, mintha kenyeret készítenénk (bár a süteményhez szükséges kakaóbabot külön kell termeszteni, és egy teljes csomagot el kell fogyasztani).
  • A búza nem jelenik meg a statisztikáknál
  • 2-5 búza található kazamatakincsként.