We are currently performing an upgrade to our software. This upgrade will bring MediaWiki from version 1.31 to 1.33. While the upgrade is being performed on your wiki it will be in read-only mode. For more information check here.

A felszín

Innen: Minecraft Wiki
(A Felszín szócikkből átirányítva)
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!
Cleanup.svg
Ennek a szócikknek átírásra van szüksége, hogy megfeleljen a stílus útmutatónak.
Kérlek, ha tudsz, segíts ennek a lapnak a javításában. A vitalapon további javaslatokat találhatsz.

A felszín (Overworld, való világ) a Minecraft alap dimenziója. Ez volt az első, ezt követte az alvilág és a vég.

Öt kivételével minden mob megtalálható ebben a világban: farkas, malac, tehén, bárány, gombatehén, csirke, tintahal, párduc, , zombi, csontváz, pók, póklovas, bevégző, creeper, nyálka mobok mind természetesen megtalálhatóak, de igen ritkán, ha egy villám belecsap egy malacba, akkor zombi-malacember, ha creeperbe, akkor elektromos creeper lesz belőle. Az óriásokat, zombilovakat és csontvázlovakat csak paranccsal lehet termeltetni.

Méretek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Világhatár 1.12.2-ben

Míg a világ elméletileg végtelen, menni csak a világhatárig lehet. Ez x és z tengelyen ±29 999 984 blokknál van. A világhatár animált kék vonalakból áll. Ha túl közel állunk hozzá, akkor a képernyő sarkain piros effekt jelenik meg. Semmilyen entitás nem tud átmenni ezen, csak teleportálás által. Ha a játékos átmegy ezen, sebződik, kivéve ha kreatív vagy megfigyelő módban van. A világhatóron át lehet teleportálni, egészen ±29 999 999 blokkig, ahol egy láthatatlan fal van.

Az Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita és WiiU Editionben a felszín 864×864 blokk méretű. Az Xbox One, PlayStation 4 és Nintendo Switch Editionben a játékos három méretű világ közül választhat: kicsi (1024×1024), közepes (3072×3072) és nagy (5120×5120 - kivéve a Switch-en). Ezekben a verziókban a világot egy végtelen óceán határolja.

A Klasszikus és Indev változatokban a világot 3 féle méretben lehetett generálni: kicsi (128×128×64), normál (256×256×64) és nagy (512×512×64).