Útmutatók/Bányásztechnikák

Innen: Minecraft Wiki
Ez a lap egyelőre csonk.
Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Hatékony bányászat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Avagy hogyan bányássz minél kevesebb csákány és idő elhasználásával.

A legkevesebb kiásásával a legtöbb ércet kibányászni egyértelműen akkor lehet, ha megkeressük azt a réteget, ahol a keresett érc a leggyakrabban megtalálható(Ércek - itt a "megjelenés"), majd ott egy két blokk magasságú "barlangot" ásni, lehetőleg csak három irányba, úgy hogy a lejáratunk mögött tömör fal legyen, így könnyű megtalálni azt egy nagyra nőtt bányánál - mindössze a falat kell követnünk. Ha alatta, vagy felette lévő rétegeket akarunk kibányászni, ne azt kezdjük el bányászni, hanem hagyjunk ki két réteget - az alsót az alatta lévő réteg plafonján látjuk, a felsőt pedig a felette lévő réteg padlóján.

Ha elég vasat összegyűjtöttünk, érdemes vascsákánnyal bányászni, mindössze a gyorsasága miatt. Mivel a vas elég gyakori, ezért ha a megfelelő rétegen bányászunk, nem fog elfogyni a vasunk ezzel.

Tipp: A 10. réteg alá nem érdemes leásni, mert sok lávató felszíne ezen a rétegen van, így ha ezen a rétegen maradunk, nem ömlik a láva a fejünkre, de azért érdemes itt is figyelni, nehogy beleessünk.